Windows, Mac ja Android ühise kaitse all: Kaspersky Internet Security uus turvalahendus kõigile seadmetele

03.03.2014

Kaspersky Lab on valmis saanud kontseptuaalselt uue, kodukasutaja kõigile seadmetele mõeldud turvalahenduse. Kaspersky Internet Security kõigile seadmetele tagab turvalisuse mitte ainult Windowsi operatsioonisüsteemiga personaalarvutitele, vaid ka Androidi nutitelefonidele ja tahvelarvutitele ning Maci arvutitele. Selline kompleksne lähenemine võimaldab kergesti ja mugavalt kaitsta mis tahes seadmete kombinatsiooni ühe aktiveerimiskoodiga ning annab võimaluse soetada eri mahuga litsentse: kahe, kolme või viie seadme jaoks.

 

Tänapäeva maailmas kasvab personaalsete elektronseadmete arv pidevalt, paljuski tänu uute mobiilseadmete levikule. Kaspersky Labi andmetel kasutab Eesti inimene internetis surfamiseks keskmiselt kahte seadet.i

Inimesed sisenevad võrku paljudest eri operatsioonisüsteemiga seadmetest. Kuid endiselt on laialt levinud arusaam, et Internet Security klassi kaitse on vajalik eelkõige personaalarvutitele. Näiteks 60% Androidi nutitelefoni kasutajaid arvab, et nende seadmele pole kaitset vaja.ii

Veebis ostude sooritamine, surfamine ja sotsiaalvõrgustikes suhtlemine on ühtviisi ohtlik kõikidele seadmetele, kuivõrd kõik need ühenduvad internetiga. Peale selle on mobiilset seadet lihtne kaotada: sel juhul jääb kasutaja ilma ka kõigist seadmele talletatud andmetest.

 

Kuigi Kaspersky Internet Security uus põlvkond on loodud kõigi seadmete kaitsmiseks, on arendajad pööranud erilist tähelepanu põhitarbijate, Windowsi operatsioonisüsteemiga arvuti omanike turvalisuse tagamisele. Just nende jaoks on Kaspersky Labi spetsialistid põhjalikult täiustanud olemasolevaid kaitsetehnoloogiaid ja lisanud hulga täiesti uusi vahendeid, et saavutada kõrgeim turvalisustase. Uuenduste hulka kuuluvad ekraani blokeeriv tarkvara ning metaskanneri tehnoloogia, mis skaneerib faili koodi või arvutil käivitatavat rakendust, otsides sellest pahavara koostisosi, näiteks exploit’i-sarnast käitumist.

Üks kõige levinumaid tegevusi, mida kasutajad oma seadmetel teevad, on veebimaksed. Eestis märkis 55% küsitletutest, et veebis makstes või ostes kardavad nad kaotada oma raha.1 Statistika näitab, et kartused on põhjendatud. Kaspersky Labi pilveteenuse Kaspersky Network Security andmetel puutus perioodil 2012. aasta mai kuni 2013. aasta aprill umbes 37,3 miljonit kasutajat kokku andmepüügirünnakutega.

Kõigile seadmetele sobivas Kaspersky Internet Security turvalahenduses rakendatavad tehnoloogiad blokeerivad pahavara ning andmepüügilinke, mida levitatakse Facebooki, Twitteri ja teiste sotsiaalvõrgustike kaudu ning e-posti ja muude kanalite teel. Samuti hoiatab see lahendus mobiilseadmete lühisõnumites olevate kahtlaste linkide eest.

Kui finantstehinguks kasutatakse mitut seadet, aitab turvatsooni jääda hulk tehnoloogiaid: andmepüügivastane lahendus Windowsi, Androidi ja Maci jaoks, turvalise klaviatuuri moodul finantsandmete sisestamiseks personaal- ja Apple’i arvutites ning samuti Windowsi operatsioonisüsteemile mõeldud turvaliste maksete tehnoloogia. Need lahendused tagavad kaitse nii internetipanga kui ka maksesüsteemi (näiteks PayPali) kasutamisel ning veebist ostmisel. Nimetatud tehnoloogiate kombinatsioon on tegelikult ainus tõhus viis pidada vastu kombineeritud rünnakutele, mille käigus kurjategijad ühte eesmärki jahtides ründavad nii inimese arvutit kui ka nutitelefoni. Sellist ohtu kujutavad näiteks pangatroojalased Zeus ja SpyEye, kummalgi neist on mobiilseadmete ründamiseks ka oma „väike vend”: need on Zitmo ja Spitmo.

Veel üks oht, mis on aktuaalne kõigile olenemata seadmest, on sisu, mis pole mõeldud väikestele kasutajatele. Lapsed mängivad tihtipeale vanemate seadmetel, tunnevad huvi 18+ kategooria kodulehtede vastu, suhtlevad sotsiaalvõrgustikes või üritavad millegi eest maksta vanema teadmata tema pangakaardiga. Kõik need tegevused võivad halvasti mõjuda lapse psüühikale ning peale selle ohustavad reaalselt nii arvutit kui ka pere rahakotti. Windowsi ja Maci arvutite jaoks loodud vanemliku kontrolli moodul võimaldab vanematel kontrollida lapse interneti- ja arvutikasutust.

„Tänapäeval ei pea digimaailma kasutaja vaeva nägema ja kulutama mitmeid tunde, et uurida ning otsida erinevaid, tema kõigile seadmetele sobivaid kaitsetarkvarasid. Uue lahendusega tegime kõigi arvutite ja mobiilseadmete turvalisuse teekonna lihtsaks, arusaadavaks ning võimalikult mugavaks. Seadmete omanik võib osta ainult ühe turvatoote, installida selle ühtse litsentsi alusel kõikidele oma seadmetele ja tegeleda rahulikult oma asjadega täies kindluses, et ta on teinud õige otsuse,” märgib Kaspersky Labi Baltimaade tegevjuht Andis Steinmanis.

Kõigile seadmetele mõeldud Kaspersky Internet Security turvalahendust saab soetada Kaspersky Labi partnerite poodidest ja kodulehelt www.antiviirus.ee. Saadaval on eri seadmete ja operatsioonisüsteemide kaitsmiseks loodud kombinatsioonid. Kahe seadme aastase kaitse saab tagada 49,95 euro eest, kolme seadme kaitse läheb maksma 62,95 eurot ja viiest aktiveerimisest koosnev kombinatsioon maksab 129,95 eurot. Asjaolu, et litsentsi kehtivuse ajal saab kaitset ühelt seadmelt teisele ümber paigaldada, annab kasutaja digimaailma turvamiseks veelgi paindlikumad võimalused.

 

i Uuringu tegi A. W. Olsen & Partnersi kommunikatsiooniagentuur Kaspersky Labi jaoks 2013. aasta augustis. Uuringu käigus küsitleti 1222 vähemalt 16-aastast isikut, kes elavad Lätis, Leedus ja Eestis.

 

ii Uuringu tegi B2B Internationali uuringuagentuur Kaspersky Labi jaoks 2013. aasta suvel. Uuringu käigus küsitleti 8605 vähemalt 16-aastast isikut, kes elavad Ladina- ja Põhja-Ameerikas, Lähis-Idas, Aasias, Aafrikas ning Euroopas.