Kõige enam AV-TEST auhindu 2018. aastal on Kaspersky Labil

05.03.2019

Veebruar ja märts on traditsiooniliselt kuud, kus eelmise aasta viirusetõrje testide tulemused kokku võetakse ja iga-aastased auhinnad jagatakse.

21. veebruaril rääkis Magdeburgi linnas Saksamaal asuv labor AV-TEST 2018. aasta tulemustest ja kuulutas välja võitjad segmentides „Kodutooted”, „Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete viirusetõrje” ning „Ettevõtte lahendused”. 2018. aastal sai Kaspersky Lab peaauhinna!

Aastaid testidega tegelevad eksperdid ütlevad, et möödunud aastat iseloomustasid kärarikkad krüptovaluutadele ja pankadevahelisele SWIFT-võrgule suunatud rünnakud, andmete lekked ja Facebooki skandaalid. Küberjulgeoleku eksperdid on teatanud pahavara rünnakutest riikide tasandil, mis toimusid peamiselt spionaaži eesmärgil.

Windowsi platvorm on jätkuvalt "viiruste" leviku vaieldamatu liider, platvormile ilmus iga kuu 11,4 miljonit uut pahatahtlike programmide varianti. See tähendab, et iga sekund ilmus 4,4 uut pahavara varianti. Teadaoleva pahavara koguarv Windowsi platvormile ületab juba 850 miljoni variandi piiri.

Igaaastased AV-TEST auhinnad jagati Saksa linnas Erfurtis toimunud tseremoonial. Nominatsioonides „PARIM KAITSE”, „PARIM JÕUDLUS”, „KASUTUSMUGAVUS”, „PARIM PARANDUS” ja „MOBIILNE  OHUTUS” jagunesid auhinnad järgmiselt: AhnLab (1 auhind), Avast (1 auhind), Avira (2 auhinda), F-Secure (2 auhinda), Kaspersky Lab (8 auhinda), Seqrite (1 auhind), Symantec (6 auhinda) ja Trend Micro (2 auhinda).

 

Iga-aastaste AV-TEST auhindade jagunemine 2018. aastal

 

Suur osa 2018. aasta AV-TEST auhindadest anti välja Kaspersky Labile. AV-TEST kirjutab: Kaspersky Lab sai 2018. aasta testhooajal järjekindlalt kõige kõrgemaid hindeid ning saab seega auhinnad AV-TEST 2018 kategooriates „Parim kaitse“, „Parim jõudlus“, „Kasutusmugavus“ ja „Parim parandus”.

 

 

AV-TEST GmbH tegevjuht Guido Habicht ütleb: „Tänu oma toodetele nagu Internet Security, Endpoint Security, Small Office Security ja viiruste eemaldamise teised vahendid on Kaspersky Lab suutnud seada uusi standardeid rohkem kui ühes kategoorias. Selle tulemusena saab Kaspersky Lab järgmised auhinnad: “Parim kaitse 2018”, „Parim jõudlus 2018“, „Kõige mugavam viirusetõrje 2018” ja „Parim parandus 2018“.

Tulemus ei ole üllatav, see kattub viimaste aastate maailma TOP-3 viirusetõrje testide tulemustega.

 

 

Kõigis testides on Kaspersky Lab pidevalt olnud kolme parima hulgas vähemalt viie aasta jooksul ja kõige sagedamini olnud esimene. Vaadake TOP-3 testitulemuste võrdlust teiste viirusetõrjetega.: https://www.antivirus.ee/et/pr/top3