Kaspersky Safe Kids on tunnistatud kõige tõhusamaks lahenduseks laste kaitsmisel Internetis

11.02.2019

Sõltumatu testlabor AV-TEST testis vanemliku kontrolli lahenduste tõhusust ja andis Kaspersky Safe Kids'ile kolm APPROVED sertifikaati. Eksperdid kiitsid Kaspersky Safe Kids'i lastekaitset kolmel peamisel platvormil: Windows, Android ja iOS. Seejuures saavad vanemad ise valida, millist sisu nad oma lapse jaoks soovimatuks peavad.

 

Vanemliku kontrolli lahenduste laiaulatusliku testimise raames testis AV-TEST, kuidas 11 toodet töötavad Windows 10 ja MacOS süsteemides, samuti testiti 11 rakendust Android, iOS ja Fire OS mobiilsetel platvormidel. Kriteeriumid, mille alusel eksperdid lahenduste tõhusust hindasid, olid kaitse ahistamise eest internetis, „täiskasvanutele” mõeldud juurdepääsu ja ebasoovitava sisu juurdepääsu kontrollimine, isikuandmete edastamise kontrollimine, digitaalseadmes veedetud aja arvestus, kaitse internetipettuste eest, kaitse internetist esinevate rünnakute eest, kus sõbraliku ja emotsionaalse kontakti loomise tegelik eesmärk on seksuaalne ärakasutamine ja eraelu puutumatuse kaitse.

 

 

Testimistulemused näitasid, et Kaspersky Safe Kids on laste soovimatu sisu filtreerimisel parem, kui muud lahendused. Testide ajal blokeeris Kaspersky Labi Windowsi versioon potentsiaalselt ohtliku materjali 10-st kategooriast 7-s, mis on kõigi testitud vanemliku kontrolli programmide parim tulemus. Lisaks osutus Kaspersky Safe Kids ainukeseks AV-TEST sertifitseeritud lahenduseks, mis kaitseb lapsi rünnakute eest, kus sõbraliku ja emotsionaalse kontakti loomise tegelik eesmärk on seksuaalne ärakasutamine.

Lisateavet vanemliku kontrolli programmide testimise kohta, mida viis läbi AV-TEST labor, leiate siit:

Uuringu „Täiskasvanud ja lapsed digitaalses maailmas” tulemused (vene keeles): https://kids.kaspersky.ru/digest/issledovanie-vzroslye-i-deti-v-tsifrovom-mire-pdf