Kaspersky Lab näitas AV-Testil parimaid tulemusi

22.05.2014

Kodu- ja ärikasutajate kaitseks mõeldud lahendused Kaspersky Internet Security 2012 ja Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows näitasid autoriteetse testilabori AV-Test korraldatud kahe testimise kokkuvõttes parimaid tulemusi. Kaspersky Internet Security 2012 saavutas kõrgeima tulemuse — 17 punkti (keskmine hinne oli 13,2 punkti) ning sai 23 konkureeriva toote hulgas vaieldamatuks liidriks. Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows kogus 18 võimalikust 17,5 punkti, mis võimaldas tal juhtivate tootjate 8 kaitselahenduse hulgas saavutada esikoha.

Testilabori AV-Test läbiviidud kaitselahenduste testimine koosnes mitmest katsest, mille käigus kontrolliti kahjurprogrammide tuvastus- ja eemaldustõhusust, valehäirete hulka ja ressursitarvet. Kaspersky Internet Security näitas 100%-list tulemust nii laialt levinud kui ka väga ohtude tuvastamisel ning kindlustas nakatunud arvutis kahjurprogrammide kõikide aktiivsete komponentide tuvastuse ja eemalduse. Enam kui 480 000 puhtast failist koosneva testikollektsiooni kontrollil ei andnud Kaspersky Labi lahendus ühtegi valehäiret, samas kui teised tooted määratlesid kahjulikeks keskmiselt 15  puhast faili.

Korporatiivsegmendile mõeldud lahendus Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows näitas samuti 100%-list tulemust nii levinud ja kõige uuemate kahjurprogrammide tuvastusel kui ka nende aktiivsete komponentide eemaldusel. Puhaste failide kontrollil ei andnud Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows samuti mitte ühtegi valehäiret, samas kui teised testitavad lahendused märkisid kahjulikeks keskmiselt kolm nakatumata objekti.

«Labori AV-Test korraldatud katsetes osalesid kaks Kaspersky Labi lahendust ja kumbki neist näitas oma klassi parimaid tulemusi. Tulemuste positiivne dünaamika, võrrelduna eelmiste testidega, räägib sellest, et meie infoturbearendajad ja -eksperdid tegutsevad õiges suunas», kommenteeris Kaspersky Labi viirustõrjelabori juhataja asetäitja Oleg Išanov. «Peale selle demonstreeris see testimine, et Kaspersky Lab on nii kodu- kui korporatiivkasutajatele vaieldamatu liider võitluses kõige uuemate digiohtudega».

Testide üldtulemused on saadaval labori AV-Test veebilehel www.av-test.org/en/tests/test-reports/novdec-2011.