Kaspersky Lab avas esimese läbipaistvuskeskuse ja alustas Euroopa kasutajate andmete töötlemist Šveitsis Zürichis

14.11.2018
Kaspersky Lab on käivitanud globaalse läbipaistvuse algatuse. Selle peamine eesmärk on kaasata küberjulgeoleku ekspertide kogukond, et kontrollida toodete terviklikkust ja usaldusväärsust, sisemisi protsesse ja ettevõtte äritegevust. Selle algatuse raames kavatseb Kaspersky Lab pakkuda oma toodete lähtekoodi, sealhulgas tarkvara värskenduskoodi ja viirusetõrje andmebaase sõltumatutele ekspertidele analüüsimiseks. Sellisel viisil kavatseb ettevõte kinnitada oma tegevuse läbipaistvust, mille peamine eesmärk on kaitsta kasutajaid küberohtude eest, sõltumata nende ohtude päritolust või eesmärgist.
 

13. novembril 2018 teatas Kaspersky Lab uue andmetöötluskeskuse avamisest Zürichis (Šveitsis), kus hakkab toimuma ettevõtte tootekoodi sõltumatu auditeerimine ning hakatakse töötlema potentsiaalse pahavara andmeid, mida kasutajad Euroopa Liidu riikidest, Põhja-Ameerikast, Singapurist, Austraaliast, Jaapanist ja Lõuna-Koreast vabatahtlikult Kaspersky Security Networki (KSN) kaudu üle kandsid. Seejärel lisatakse sellele teistest riikidest pärit andmed.

"Läbipaistvuskeskuses" on organiseeritud kasutusvalmis tarkvara ehitamise protsess lähtekoodist. Viirusetõrje andmebaasid ja ohu tuvastamise eeskirjad allkirjastatakse elektroonilise allkirjaga. Zürichis kokku pandud tarkvara testib sõltumatu pädev organisatsioon - see meede on täiendav tagatis, et valmistoote kood vastab auditi jaoks esitatud lähtekoodile.

Kaspersky Lab, kui üks juhtivaid turvalahenduste tootjaid, on alati järginud usaldusväärse väljatöötamise põhimõtteid. Ettevõte tagab usaldusväärse krüpteerimise ja kõigi edastatud andmete kaitse, kasutab rangeid sisepoliitikaid andmetele juurdepääsuks ja kontrollib regulaarselt oma infrastruktuuri turvalisust ja usaldusväärsust. Uute sammude eesmärk on veelgi suurendada IT-infrastruktuuri stabiilsust isegi seoses hüpoteetiliste riskidega ning muuta ettevõte ja kõik selle protsessid oma praeguste ja tulevaste klientide ning üldsuse jaoks veelgi läbipaistvamaks.
 
 
Kaspersky Labi peadirektor Evgeny Kaspersky kommenteeris ettevõtte plaane: „Me töötame kiiresti muutuvas tööstusharus ja oleme kohustatud vastama klientide ja partnerite ootustele ja vajadustele. Üheks selliseks ootuseks on täielik usaldus. Seetõttu otsustasime muuta ettevõtte infrastruktuuri ja viia osa meie peamistest äriprotsessidest Šveitsi. Loodame, et see samm on eeskujuks meie kolleegidele selles tööstuses ja usaldusest saab kõigi küberjulgeolekuturu osapoolte jaoks võtmetegur.”