2018. aastal suurendas Kaspersky Lab tulusid 4%, teenides 726 miljonit dollarit

03.04.2019
Aastal 2018 jätkus Kaspersky Lab äritegevuse kasv: ettevõtte 12 kuu kogutulu oli 726 miljonit dollarit - 4% kõrgem kui 2017. aastal.
 
Jevgeni Kasperski kommenteeris finantstulemusi järgmiselt: „See oli meile väga tähtis aasta. Pärast kõiki süüdistusi, millega pidime silmitsi seisma 2017. aastal, pidime veenma oma kliente ja partnereid, et nad ei eksinud, usaldades meid. Meie müügi kasv näitab, et kasutajad jätkavad parimate toodete ja teenuste valimist turul ning on kindlad, et olenemata oma päritolust, kaitsevad need mistahes küberohtude eest.”
 
 
Kaspersky-Gartner
 
Statistika piirkonniti:
  • Lähis-Ida, Türgi ja Aafrika (META) - +27%
  • Venemaa, Kesk-Aasia ja SRÜ riigid - +6%
  • Aasia ja Vaikse ookeani piirkond - +6%
  • Euroopa - +6%
  • Ladina-Ameerika - -11%, mis tuleneb peamiselt piirkonna riiklike valuutade devalveerimisest.
  • Põhja-Ameerika - -25%, mis on keerulise geopoliitilise olukorra tagajärg. Sellest hoolimata kasvas selle piirkonna internetimüük 8%.
 
2018. aastal hakkas Kaspersky Lab rakendama meetmeid globaalse läbipaistvuse algatuse (Global Transparency Initiative) raames. Täiendava IT-infrastruktuuri ehitamine Šveitsis on alanud ja on avatud esimene Läbipaistvuskeskus Zürichis. Lisaks, üks neljast suurettevõttest (Big Four), viis Kaspersky Labis läbi ohtude avastamisega seotud auditi, mille käigus hinnati ettevõtte inseneritegevust ohutuvastuse andmebaaside loomisel ja levitamisel. Tänapäeval mängib viirusetõrjet pakkuvate ettevõtete suurema läbipaistvuse tagamine erilist rolli ning see ainulaadne algatus tagab, et Kaspersky Labi tooted on usaldusväärsed.