Naine veebis: sotsiaalvõrgustikud ja kingad

26.11.2012

Uuringud näitavad, et tehnikalahendustest huvituvad ka naised. Aasta alguses tehtud Tarbeelektroonika Assotsiatsiooni (Consumer Electronics Association) turutrendiuuring* kinnitas, et tehnikaasjades mehed ja naised oluliselt ei erine. Hoolimata sellest, et inimkonna tugevam pool kulutab tehniliste vidinate peale naistest (667 dollarit aastas) enam raha (728 dollarit aastas), tunnistab kaheksa naist kümnest, et ta on tehnikalahendustest huvitatud. Samas on õrnem sugu neis küsimustes praktilisema suhtumisega: naised hangivad arvuteid, nutitelefone ja tahvelarvuteid eelkõige selleks, et teha oma elu mugavamaks.

 

Sugudevahelised erinevused ilmnevad siis, kui jutt läheb vidinate kasutamise harjumuste peale. Näiteks on naised aktiivsemad sotsiaalvõrgustikes**, nad saadavad rohkem sõnumeid ja teevad veebis tihedamini sisseoste***.

 

Kaspersky Labi eksperdid on sõnastanud õrnema soo harjumustest lähtudes just naistele mõeldud veebiohutuse soovitused.

 

  1. Hoidke isikuandmeid.

Sotsiaalvõrgustikud on väga mugav platvorm, mis võimaldab suhelda sõpradega üle maailma. Kuid tasub alati meeles pidada, et sotsiaalvõrgustikes sisalduv info võib sattuda pahasoovlike inimeste kätte. Seepärast piirake avalike andmete mahtu.

 

  1. Olge ettevaatlik peibutavate pakkumiste suhtes.

Tihtipeale leidub veebis ahvatlevaid, tuntud kaubamärgiga rõivaste, kingade või aksessuaaride müügipakkumisi. Tuleks meeles pidada, et sageli meelitavad petturid heausklikelt veebikasutajatelt raha välja võltslehe abil. Kindlasti kontrollige korraldaja lehelt tegevusinfo üle ja veenduge veebilehitseja aadressireale ilmuva kodulehekülje aadressi autentsuses.

 

  1. Kasutage salasõnu õigesti.

Salasõnad kaitsevad ainult siis, kui nad on piisavalt keerulised ja üksnes omaniku teada. Seega ärge edastage kolmandatele isikutele oma salasõnu ning ärge kasutage ühte ja sama märgikombinatsiooni eri ressurssidele ligi pääsemiseks.

 

  1. Hoolitsege kaitse eest.

Küberkurjategijad otsivad veebis pidevalt uusi ohvreid: arvukad sotsiaalvõrgustike kasutajad sobivad sihtmärgiks üsna hästi. Näiteks pahavara levitatakse sotsiaalvõrgustikes sama palju kui e-postiga. Küberohtudest hoidumiseks on oluline kaitsta peale oma arvuti ka teisi seadmeid, sealhulgas nutitelefone ja tahvelarvuteid. Selleks sobib universaalne kaitselahendus Kaspersky ONE.

 

 

* http://www.ce.org

** www.huffingtonpost.com/2011/09/23/women-use-social-media-more_n_978498.html

*** www.marketingcharts.com/direct/women-text-shop-online-more-than-men-16641/