Mida ühist on nutitelefonil ja tahvelarvutil? Vastus: Kaspersky Internet Security Androidi jaoks

06.09.2013

Kaspersky Lab teatab, et Androidi platvormil nutitelefonidele ja tahvelarvutitele on ilmunud uus kaitserakendus: Kaspersky Internet Security Androidi jaoks. Kasutaja mugavuse huvides on eri seadmete kaitselahendused ühendatud ühte tootesse, mis töötab optimaalselt mõlema seadme peal. Asendades kahte eri rakendust – Kaspersky Mobile Security ja Kaspersky Tablet Security –, sisaldab uus toode tõhusaid vahendeid kaitse juhtimiseks ja tuvastatud ohtudele reageerimiseks.

 

Kuigi kasutaja pääseb juba ammu veebi paljude eri seadmetega, on endiselt levinud arusaam, et Internet Security klassi kaitse on vajalik eelkõige arvutile. Samas on kasutajat valitsevad ohud veebis ostude sooritamisel, lehtede vaatamisel ja sotsiaalvõrgustikes suhtlemisel ühtviisi suured nii mobiilseadme kui ka koduarvuti puhul. Nutitelefonid ja tahvelarvutid satuvad üha sagedamini küberkurjategijate märklauaks. Kaspersky Labi andmetel jätkub Androidi ohtude plahvatuslik kasv: 99,9% uuest 2013. aasta esimeses kvartalis tuvastatud pahavarast sihib just seda operatsioonisüsteemi. Peale selle on kompaktseid ja kergeid seadmeid lihtsam kaotada, nendega koos kaovad ka seal säilitatud andmed. Et tagada edasijõudnud ja mitmekülgne kaitse nutitelefonidele ning tahvelarvutitele, on Kaspersky Lab loonud Kaspersky Internet Security Androidi jaoks.

 

See on ühe paigaldamispaketiga lahendus, mis olenevalt seadme parameetritest käivitab automaatselt kasutajale võimaldatud funktsioonid ja annab ka mugava kasutajaliidese nende haldamiseks. Rakendusele Kaspersky Internet Security Androidi jaoks loodud kasutajaliides on kujundatud Kaspersky Labi kodukasutaja kaitselahenduste stiilis. Sellesse on tekkinud seadme kaitsestaatuse kuva, mis näitab kõiki tuvastatud probleeme ja nende lahendamise kiirmeetodeid.

 

Uues rakenduses Kaspersky Internet Security Androidi jaoks on säilitatud sama tasuta põhifunktsionaalsus, mis on tema eelkäijatel: kontroll nõudmisel, vargusevastane kaitse ning kõnede ja lühisõnumite filtreerimine (nutitelefonide kaitseks).

 

 

Uue Kaspersky Internet Security Androidi jaoks kasutajaliides

 

Toote täisversiooni kuuluvad kõige tänapäevasemad kaitsetehnoloogiad, ka proaktiivsed ja pilvetehnoloogiad, mis kasutavad Kaspersky Security Networki. Seadme kasutusmugavust suurendab automaatne skaneerimine ja kaitse reaalajas. Uus, lühisõnumite õngitsemisvastane funktsioon kaitseb nutitelefoni omanikku ohtliku sõnumispämmi ja petmiskatsete eest, kontrollides üle kõik sissetulevate sõnumite lingid.

 

Tänapäeva mobiilseadmete arengutendents on selline, et piir nutitelefoni ja tahvelarvuti vahel aegamööda kaob. Mõned „tahvlid” suudavad täielikult täita nutitelefoni funktsioone, targad telefonid aga kasvavad järk-järgult tahvelarvuti suuruseks. Tihtipeale on kasutajal raske otsustada, millist toodet Androidi seadme kaitseks valida. Selle tõttu otsustas Kaspersky Lab ühendada Androidi platvormile mõeldud tehnoloogiad ühe toote alla, tagades kasutaja seadme turvalisuse, olenemata selle omadustest.

 

Kasutajad, kellel juba on paigaldatud üks toodetest – kas Kaspersky Mobile Security või Kaspersky Tablet Security –, saavad litsentsi kehtivusaja raames hõlpsalt üle minna rakendusele Kaspersky Internet Security Androidi jaoks. Uus lahendus võimaldab kaitsta üht Androidi platvormil töötavat seadet ühe aasta jooksul.