Kaspersky Antivirus 2013 sai AV-Comparativesilt kõrgeima hinde

24.10.2012

Kaspersky Antivirus 2013 pälvis käesoleva aasta septembris sõltumatu uuringulabori AV-Comparatives katses kõrgeima hinde, milleks oli „Advanced+”. Kaspersky Labi arvutikasutaja baaskaitse lahendus tuvastas pahavaradest valdava enamiku.

 

AV-Comparativesi spetsialistid proovisid, kui efektiivselt avastavad populaarsed kaitsetooted kahjurfaile veebiühendusega arvuti standardkontrolli käigus. Peale uuendatud viirusetõrje Kaspersky Antivirus 2013 osales failide tuvastamise katses veel 19 juhtivate tootjate viirusetõrjelahendust.

 

Igal tootel tuli kontrollida rohkem kui 240 000 kahjurfaili. Kaspersky Labi lahendusel oli ohtude tuvastamise tase 99,2%. Sealjuures andis see viirusetõrje ainult 5 valehäiret, samal ajal kui keskmine valehäirete arv oli ligikaudu 25.

 

Katse tulemuste analüüs näitas, et uuendatud viirusetõrje Kaspersky Antivirus 2013 tagab korraga nii ohtude tuvastamise kõrge taseme kui ka minimaalse valehäirete arvu: see võimaldas AV-Comparativesi ekspertidel anda tootele kõrgeima hinde.

 

Tänapäeval pärineb enamik kahjurfaile veebist, näiteks nakatatud kodulehtedelt. Samas ei tohiks unustada, et arvutit on vaja kaitsta ka lokaalsete ohtude eest: isegi ainult üks nakatatud mälupulk suudab arvutile ja selle omanikule tekitada üsna suurt kahju. Niisuguse probleemiga on kokku puutunud 13% Eesti arvutikasutajaid*. See, et uuendatud Kaspersky Antivirus tuvastas peaaegu kõik kahjurfailid ja sai ka AV-Comparativesi ekspertidelt kõrgeima hinde, on kahtlemata suurepärane saavutus.

 

Katse tulemuste üksikasjaliku ülevaate leiad siit:

http://av-comparatives.org/images/docs/avc_fdt_201209_en.pdf.

 

* A.W. Olsen&Partnersi 2012. a septembris tehtud uuringu tulemuste kohaselt