Uus Kaspersky 2016 versioon kodukasutajale. Proovi tasuta!

03.12.2015

Kaspersky Lab esitleb oma kodukasutajale mõeldud uuendatud versiooniid Kaspersky Total Security 2016, Kaspersky Internet Security 2016 ja Kaspersky Anti-Virus 2016 (saadaval eesti keeles). Lisaks täiustatud kaitsele selliste traditsiooniliste küberohtude kui õngevõtmine ja pahavara vastu on uuesse tootesse kaasatud spetsiaalsed funktsioonid kasutajate isikliku elu turvalisuse tagamiseks ja nende privaatsuse säilitamiseks.

Juunis 2015 läbi viidud ülemaailmse küsitlus* tulemuste kohaselt muretsevad kõik suured internetikasutajad oma isikliku elu puutumatuse eest internetikeskkonnas. Näiteks muretseb 61% vastajatest sellepärast, et nende seadmetes võib olla programme, mis koguvad salaja nende kohta infot. Lisaks muretseb 65% küsitletutest sellepärast, et veebisaidid ja mitmesugused organisatsioonid fikseerivad kõik, mida nad internetis teevad, sealhulgas selle, milliseid lehekülgi nad külastavad, mida otsivad jne.

Sarnased küsimused teevad muret ka Eesti internetikasutajatele. Nagu näitavad küsitlus** andmed, tunnistab vaid 6,7% Eesti internetikasutajatest, et nad kardavad küberkuritegevuse ohvriks langeda. Lisaks märkisid vastanud (48,9%), et kardavad mobiilseadmete veebikaamera kaudu jälgimist. Eelmisel aastal oli selle pärast mures pisut suurem hulk vastanutest – 61,1%.

Vastuseks neile asjaoludele kaasas Kaspersky Lab vastavad kaitsetehnoloogiad oma uuendatud tootesse Kaspersky Total Security 2016, Kaspersky Internet Security 2016 ja Kaspersky Anti-Virus 2016. Näiteks tõkestab uus andmete kogumise vastane kaitsefunktsioon saitide ja veebirakenduste katsed koguda statistikat kasutaja tegevuse kohta veebilehitsejas, lehekülgede kohta, mida ta külastab, otsingute ajaloo jms kohta. Selliseid andmeid küsivad veebilehitseja kaudu sageli suhtlusvõrgustikud ning reklaami- ja analüüsiagentuurid nii kontekstipõhise reklaami näitamiseks kui ka järgnevaks edasimüügiks. Kaspersky Labi uus tehnoloogia lõikab aga sellised isiklikud andmed otse internetiliiklusest välja ning annab kasutajale kõigist blokeeritud päringutest teada (lehitsejates Mozilla Firefox, Internet Explorer ja Google Chrome). Kaspersky Labis välja töötatud tehnoloogia erineb lehitsejates endis leiduvatest sarnastest vahenditest: toode mitte ainult ei blokeeri kasutaja identifitseerimist küpsiste järgi ega teavita saite sellest, et selliseid andmeid ei soovita edastada, vaid garanteerib ka selle, et andmed kasutaja tegevuse kohta jäävad üksnes tema seadmesse ja ei satu võrku.

Kaitsekomponent "Muudatuste kontroll" kontrollib omakorda mis tahes rakenduse paigaldamise korral, milliseid täiendusi samal hetkel kasutajale märkamatult seadmesse veel paigaldatakse ja milliseid häälestusi muudetakse. Näiteks on levinud olukord, kus tasuta tarkvara paigaldamisel muutuvad veebilehitseja seadistused: kodulehekülg, vaikimisi käivituv otsingumootor, laiendid, pistikprogrammid jms. Samuti võivad muutuda ilma seadme omaniku nõusolekuta ka võrgu ja süsteemi seadistused. See kõik seab kasutaja eraelu ohtu, kuivõrd mõned pistikprogrammid ja laiendid võivad samuti nii tema kui tema tegevuse kohta võrgus andmeid koguda. Kui meie uus toode märkab, et mis tahes protsess üritab teha selliseid muudatusi, teavitab ta sellest kasutajat ning annab talle valiku, kas lubada neid või need blokeerida.

Kasutajatoode on kõigiti ühilduv uue operatsioonisüsteemiga Windows 10.
 

Kaspersky Total Security - maksimaalne kaitse. Windows, OS X ja Android. Laadige alla proviversioon või uuendage juba paigaldadud programm siit:
http://www.antiviirus.ee/et/kaspersky-total-security

Kaspersky Internet Security - optimaalne kaitse. Windows, OS X ja Android. Laadige alla proviversioon või uuendage juba paigaldadud programm siit:
http://www.antiviirus.ee/et/kaspersky-internet-security

Kaspersky Anti-Virus - baaskaitse. Ainult Windowsile. Laadige alla proviversioon või uuendage juba paigaldadud programm siit:
http://www.antiviirus.ee/et/kaspersky-antivirus

Võrdlege tooteid: http://www.antiviirus.ee/et/compare

 

------

* - Kaspersky Labi ja B2B International poolt aastal 2015 läbi viidud uuringu "Ärisektori infoturvalisus" andmed. Uuringus osales üle 5000 ärisektori esindaja 26 riigist, sealhulgas 131 panga või maksesüsteemi esindajat.

** - Küsitluse korraldas Kaspersky Labi tellimusel A.W.Olsen & Partners 2015. aasta augustis. Küsitluses osales 1200 vastanut kõigist Balti riikidest.