Mängijate küberohutus: tugevad salasõnad ja valvsus

04.12.2012

Kaspersky Labi vaatluste järgi langevad võrgumängude harrastajad üha sagedamini küberkurjategijate ohvriks. Näiteks häkkerite rünnaku tõttu, mis oli suunatud Sony PlayStation Networki kasutajate andmebaasi vastu ja kahjustas üle maailma peaaegu saja miljoni kasutajakonto mainet, pidi Sony oma veebimänguplatvormi enam kui üheks kuuks sulgema. Ka Xboxi kasutajad on saanud kurjategijate tegevuse pärast kannatada ja jäänud oma kasutajakontodest ilma. Mobiilimänguhuvilised sattuvad tihtipeale ametlikke mänguversioone matkivate pahavararakenduste arendajate sihtmärgiks. Eriti aktuaalseks muutub see probleem kauaoodatud uute mängurakenduste, nagu näiteks Angry Birdsi värske versiooni ilmumise eel.

 

Kaspersky Labi andmetel langevad võrgus mängijad ühtepuhku andmevarguse, kasutajakonto ülevõtmise ja õngitsemisrünnakute ohvriks. Neil tuleb peale muu hoolitseda ka lisakaitse eest, et küberkurjategijate võimalike rünnakute käigus ei häviks sellised spetsiifilised väärtused nagu mängu tegelaskujud ja profiilid.

 

Arvestades kõigi nende riskidega peavad mängijad suhtuma oma küberohutusse äärmise tähelepanuga. Kaspersky Labi eksperdid soovitavad mängijail kinni pidada järgmistest reeglitest:

  • valige kindlad ja keerulised salasõnad;

  • kasutage iga konto puhul eri salasõna;

  • kontrollige, kas koduleht, kuhu kavatsete oma andmed sisestada, on ametlik;

  • ärge kunagi oma salasõnainfot avalikustage;

  • vahetage kasutajakonto salasõna regulaarselt;

  • kasutage usaldusväärset viirusetõrjelahendust ja uuendage seda korrapäraselt;

  • suhtuge kahtlusega neisse foorumikasutajatesse, kes eri ettekäänetel küsivad Teie autoriseerimisandmeid;

  • vaadake skeptiliselt ettepanekule saada suur auhind ilma võistluseta – see võib olla osa massipettusest.

 

Peale turvalise võrgus mängimise võimaldab KIS 2013 Teil internetis ohutult ka infot otsida, sisseoste teha ja suhelda. Seejuures töötab viirusetõrjelahendus arvutis peaaegu märkamatult.